PROJECT

Harmonic Contrast

  • STRUCTURE :
  • SIZE :
  • CATEGORY :
  • LOCATION : Herzliya
Private house in the Sharon region

Harmonic Contrast

This duplex was originally built in the 1980’s and was renovated while preserving the main original structure. The facade lines were straightened, and the openings widened to allow for good airflow and natural light, but also to create a better flow between the interior and the exterior of the property. The interior space is characterized by a clean light look with touches of urban/country style that focuses on the authenticity of the materials. Shades of black, white, brown, and grey were introduced and elements such as a steel floating staircase, entrance gates and light fixtures made of steel “break” the white mass and inject modern touches into the space, blending harmoniously with the surroundings.

The property has 4 levels: a well-lit and airy ground unit that serves as a living unit for the eldest daughter. An entrance level, a bedroom level and a loft. The original floorplan was changed across all levels in favor of more spacious and airy rooms.

The ground floor was renovated into an open space that opens to an inviting green garden. Original elements such as a fireplace corner in the lounge and a Belgian profile window in the kitchen were preserved and additional Belgian profiles were introduced, inspired by the original and in the same color.

The master bedroom was meticulously planned, making maximum use of the space. A wide corridor fixed with a large light colored wardrobe leads to a big and spacious bathroom. Across the room another corridor leads to a balcony overlooking a stunning open view.

Residents: hi-tech couple + 3 children

Structure: 300 sqm

Plot: NO INFO

Construction: Buky Snir

Photography: Valerie Ziouz